1. Į d a r u i:
3 saujų dilgėlių,
1 stiklinės virtų ryžių,
4 kiaušinių,
200 g fermentinių sūrio,
žiupsnelio druskos,
pipirų.
2. Į d a r u i:
1 stiklinės grietinėlės,
2 kiaušinių,
200 g tarkuoto fermentinio sūrio.
T e š l a i:
300 g miltų,
1 kiaušinio,
200 g sviesto,
1 šaukšto imbiero,
žiupsnelio druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Tešlą valandą palaikykite šaltai, iškočiokite 0,5 cm storio lakštą ir įklokite jį į kepimo formą. Nuplikytas dilgėles smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite, kiaušinius išplakite. Viską sumaišykite su virtais ryžiais, pasūdykite ir sudėkite ant tešlos.
Kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Sumaišykite grietinėlę su tarkuotu sūriu ir platais kiaušiniais. Mišinį užpilkite ant pirmojo įdaro. Kepkite apie 20-30 min., 190-200 laipsnių orkaitėje, kol pyragas gražiai paruduos. Kol sulauksite dilgėlių, galite kepti su špinatais.