400 g fetos sūrio,
1 žalios aitriosios paprikos,
2 šaukštų baltojo vyno acto,
6 šaukštų aliejaus,
2 raudonųjų svogūnų,
600 g pomidorų,
kepsnių prieskonių,
1 šaukšto smulkintų petražolių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Aitriąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas, supjaustykite griežinėliais, svogūnus-žiedeliais, pomidorus-skiltelėmis. Dubenyje pomidorus, svogūnus pagardinkite druska, pipirais, apliekite actu, aliejumi, suberkite petražoles, išmaišykite ir ant viršaus užberkite aitriosios paprikos.
Sūrį supjaustykite į 12-16 vienodų kubelių, užmaukite ant medinio iešmelio, pašlakstykite aliejumi, kepsnių prieskoniais. Ant kepsninės kepkite trumpai, kartą apverskite ir patiekite su salotomis. Taip galite kepti ir varškės sūrio kubelius. Tik jų nereikėtų mauti ant iešmelių.