P a d a ž u i:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
1 morkos,
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
1 šaukšto pomidorų pastos,
2 šaukštų smulkintų kalendrų.
Į d a r u i:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 skiltelės česnako,
225 g morkų,
250 g rikotos sūrio,
2 šaukštų kedro riešutų,
400 g didelių kriauklės formos makaronų,
150 g mocarelos sūrio,
2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Padažas: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir smulkiai pjaustytą morką. Dėkite smulkintus pomidorus kartu su sultimis, pomidorų pasta, užvirinkite, pridenkite ir troškinkite apie 20 min.
Įdaras: į įkaitintą keptuvėje aliejų sudėkite smulkintą česnaką, smulkiai pjaustytą morką, įpilkite šlakelį vandens ir pridengus patroškinkite apie 15 min. Pagardinkite ir viską sutrinkite iki vientisos masės, tada įdėkite rikotos sūrį ir kedro riešutus. Padažą dar kartą suplakite plakikliu.
Įberkite smulkintą kalendrą ir pusę padažo supilkite į kepimo indą. Kriaukles prikimškite įdaro ir dėkite į indą su padažu, užpilkite likusiu padažu, viršų pabarstykite tarkuotais parmezano ir mocarelos sūrio gabalėliais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25-35 min.