Kriauklės su morkų ir rikotos sūrio įdaru receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kriauklės su morkų ir rikotos sūrio įdaru


INGREDIENTAI:

P a d a ž u i:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
1 morkos,
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
1 šaukšto pomidorų pastos,
2 šaukštų smulkintų kalendrų.

Į d a r u i:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 skiltelės česnako,
225 g morkų,
250 g rikotos sūrio,
2 šaukštų kedro riešutų,
400 g didelių kriauklės formos makaronų,
150 g mocarelos sūrio,
2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Padažas: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir smulkiai pjaustytą morką. Dėkite smulkintus pomidorus kartu su sultimis, pomidorų pasta, užvirinkite, pridenkite ir troškinkite apie 20 min.

Įdaras: į įkaitintą keptuvėje aliejų sudėkite smulkintą česnaką, smulkiai pjaustytą morką, įpilkite šlakelį vandens ir pridengus patroškinkite apie 15 min. Pagardinkite ir viską sutrinkite iki vientisos masės, tada įdėkite rikotos sūrį ir kedro riešutus. Padažą dar kartą suplakite plakikliu.

Įberkite smulkintą kalendrą ir pusę padažo supilkite į kepimo indą. Kriaukles prikimškite įdaro ir dėkite į indą su padažu, užpilkite likusiu padažu, viršų pabarstykite tarkuotais parmezano ir mocarelos sūrio gabalėliais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25-35 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668