1 kg ropinių kopūstų,
500 g morkų,
30 g sviesto,
250 ml mėsos sultinio,
200 ml grietinėlės,
4 parūkytų dešrelių,
300 g išaižytų žaliųjų žirnelių,
2 šaukštų citrinų sulčių,
2 šaukštų baltojo vyno,
po žiupsnelį cukraus,
druskos,
maltų pipirų,
4 šaukštų pirktinio baltojo padažo miltelių arba šiek tiek miltų,
2 kiaušinių trynių,
2 šaukštų kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Nuluptus ir nuplautus ropinius kopūstus padalykite pusiau ir supjaustykite griežinėliais. Nuskustas, nuplautas morkas suraikykite įstrižais centimetro storio griežinėliais. Kopūstus pakepinkite svieste, suberkite morkas ir dar kiek patroškinkite, supilkite sultinį ir grietinėlę. Viską troškinkite uždengtame puode ant vidutinio stiprumo ugnies 20-25 min.
Dėkite įstrižai supjaustytas dešreles, žirnius ir pakaitinkite. Troškinį pagardinkite citrinų sultimis, cukrumi, druska, pipirais, apibarstykite padažo milteliais ir trumpai pavirkite. Įmaišykite išplaktus trynius ir pakaitinkite iki virimo, bet neužvirinkite. Gatavus apibarstykite kapotais petražolių lapeliais.