P a t i e k a l u i:
500 g kumpio,
12 mažų svogūnėlių,
12 mažų pievagrybių,
1 nedidelės raudonosios paprikos ankšties,
2 šaukštų citrinų sulčių,
1 mažo baklažano.
P a d a ž u i:
1/2 stiklinės kečupo,
1/4 stiklinės aliejaus,
1/4 stiklinės citrinų sulčių,
2 skiltelių česnako,
1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos,
1 šaukštelio baziliko,
1 šaukštelio raudonėlio,
1/2 šaukštelio maltų baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Česnaką nulupkite ir išspauskite spaudykle, suberkite prieskonius. Dubenėlyje išmaišykite padažo sudedamąsias dalis. Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Svogūnėlius nulupkite, iš paprikos išpjaukite sėklalizdį, pašalinkite baklažano stiebelį, nupjaukite pievagrybių kotelius, o kepurėles pašlakstykite citrinų sultimis.
Papriką supjaustykite 2 cm kvadratėliais, o baklažaną-1 cm ilgio juostelėmis. Kumpį supjaustykite storais gabalais, paskui mažesniais kubeliais. Ant iešmų verkite pakaitomis: svogūnėlius, pievagrybius, kumpio, paprikos ir baklažano gabalėlius. Šašlykus aptepkite padažu ir dėkite ant kepsninės grotelių. Kepdami kartkartėmis patepkite padažu.