2 kg triušio arba 6 triušių kojelės,
1 didelis svogūnas,
1 stiklinė baltojo vyno,
truputis cukraus,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
300 ml savo sultyse konservuotų pomidorų (be odelių),
kelios šakelės čiobrelių,
1 sauja raudonėlių lapelių,
200 g fetos,
truputį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Ketaus puode įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus. Triušį padalinkite į 8-12 gabalų, truputį pasūdykite (geriau mažiau, nes sūrumo suteiks fetos sūris), pabarstykite pipirais ir apskrudinkite aliejuje. Mėsą išimkite. Į puodą supilkite likusį aliejų, apkepkite jame smulkiai supjaustytą svogūną, supilkite vyną, įberkite truputį cukraus ir, kai užvirs, sudėkite triušieną.
Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min. Tada sudėkite sutrintus savo sultyse konservuotus pomidorus kartu su sultimis, čiobrelius ir raudonėlius. Troškinkite dar apie 20 min. Tada apibarstykite triušieną sutrupintu fetos sūriu ir atidengtą puodą įstatykite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite, kol susidarys rausva plutelė.