2 kg kiaulienos kumpio,
1 l tamsaus alaus,
1 aitrioji paprika,
8 šalavijų lapeliai,
truputis druskos,
pipirų.
Švirkštas su storesne adata.
P a d a ž u i:
1 šaukštas miltų,
50 g sviesto,
truputis druskos,
1 morka,
300 ml mėsos sultinio.
GAMINIMAS:
Kiaulienos kumpį užmarinuokite. Marinatui žiedeliais supjaustykite aitriąją papriką, sudėkite šalavijus ir grūskite grūstuvėje, kol gausite tyrelę. Ją pasūdykite, įberkite pipirų ir sumaišykite su alumi. Viską pakaitinkite, kad išryškėtų marinato skonis. Kai drumzlės nusės, į švirkštą pritraukite alaus ir sušvirkškite jo į mėsą (4-6 vietose).
Likusį marinatą supilkite į indą, kuriame marinuosite mėsą, įdėkite kiaulieną, uždenkite maistine plėvele ir 2 paras laikykite šaldytuve. Jei marinato nešvirkšite į mėsą, tai marinuoti reikės 3 paras. Mėsą kelis kartus pavartykite. Marinuotą mėsą įdėkite į kepimo indą, užpilkite pusę marinato, uždenkite folija ir kepkite 200-220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 2-2,5 val.
Kepdami palaistykite likusiu marinatu. Likus 15 min. iki kepimo pabaigos foliją nuimkite, kad mėsa gražiai apskrustų. Padažui svogūną ir morką susmulkinkite ir pakepkite svieste. Suberkite miltus, supilkite skystį, likusį nuo iškeptos mėsos, ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Sudėkite likusį sviestą. Padažą galima suplakti elektriniu trintuvu. Mėsą patiekite su padažu.