75 g sviesto,
2 kiaušinių,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1 stiklinės cukraus,
2 šaukštų vanilinio cukraus,
50 g grietinėlės,
1 stiklinės aviečių ir mėlynių,
3-4 šaukštų krakmolo,
1 stiklinės miltų,
margarino ir džiūvėsėlių keksų formelėms pabarstyti,
miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Minkštą sviestą iki purumo išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Supilkite grietinėlę, suberkite miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Gerai išmaišykite tešlą. Tada suberkite nusausintas uogas ir labai atsargiai išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo, jei per tiršta-įpilkite dar grietinės.
Keksiukų formeles sutepkite margarinu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į formelę dėkite tešlos tiek, kad užpildytumėte tik pusę jos. Formeles sudėkite į skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai parus. Iškeptus keksiukus atšaldykite, išimkite iš formelių, pabarstykite miltiniu cukrumi.