150 g avinžirnių (mirkytų per naktį arba konservuotų),
500 ml sultinio,
1 didelio raudonojo arba geltonojo svogūno,
1 didelės saldžiosios raudonos paprikos,
5 skiltelių česnako,
300 g kiaulienos,
jautienos arba vištienos,
druskos ir
pipirų-pagal skonį,
300 ml trintų konservuotų pomidorų,
3 šaukštų pomidorų pastos,
1 šaukštelio rūkytos aitriosios paprikos miltelių,
80 g rūkytos dešros,
aliejaus-kepti.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Puode užkaiskite sultinį ir suberkite perplautus avinžirnius. Virkite juos apie 2 valandas (jei konservuoti-20-25 min.). Susmulkinkite papriką, svogūną, sutraiškykite česnaką.
Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite svogūną iki skaidrumo. Sumeskite paprikos gabalėlius, keptuvę uždenkite ir patroškinkite, iki jie suminkštės. Suberkite didesnę dalį česnako. Kai avinžirniai bus beveik išvirę, į puodą sumeskite mėsos gabalėlius.
Išmaišykite. Sudėkite svogūnus su paprikomis ir česnaku. Suverskite trintus pomidorus, pagardinkite pomidorų pasta ir rūkytos paprikos milteliais. Viską gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite likusį česnaką.
Troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa bus minkšta. Griežinėliais supjaustykite dešrą ir dėkite į sausą įkaitintą keptuvę. Kepkite, kol dešra taps traški. Suverskite ją į troškinį ir išmaišykite.