200 g maltos menkės,
200 g maltos lašišos,
200 g maltos lydekos,
1 kiaušinio,
žuvies prieskonių,
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
1 šaukšto grietinės ar grietinėlės.
P a d a ž u i:
1 šaukšto miltų,
2 šaukštų sviesto,
1 stiklinės pieno,
žiupsnelio kario prieskonių,
pipirų,
druskos,
2-3 šaukštų raudonųjų ikrų.
GAMINIMAS:
Visas maltas žuvis sumaišykite su prieskoniais, džiūvėsėliais, grietinėle ir kiaušiniu. Labai kruopščiai išmaišykite, suformuokite kukulius ir virkite pasūdytame vandenyje 15-20 minučių.
Išgriebkite ir laikykite šiltai, kol paruošite padažą. Puodelyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami įpilkite pieną, suberkite prieskonius, druską ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Ant kukulių supilkite padažą ir uždėkite ikrų.