4 nedideli virti ar kepti burokėliai,
kelios saujos gražgarsčių salotų,
4 šaukšteliai įvairių sėklų mišinio,
apie 150 g kieto ožkos sūrio,
2-3 skiltelės česnako,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus.
P a d a ž a s:
1 šaukštas skysto medaus,
pusės citrinos sultys,
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pipirų ir
druskos pagal skonį.
GAMINIMAS:
Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Gražgarstes gerai nuplaukite, nuvarvinkite ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad apdžiūtų. Į lėkštę sudėkite po supjaustytą burokėlį, ant viršaus uždėkite salotas. Paruoškite padažą: medų šiek tiek pakaitinkite, kad suskystėtų.
Į dubenėlį sudėkite medų, garstyčias, aliejų, druską, pipirus ir įspauskite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite skiltelėmis supjaustytus česnakus ir mažais gabalėliais sulaužytą sūrį. Nuolat maišydami šiek tiek pakaitinkite, tuomet dėkite į lėkštes ant gražgarsčių. Tiekdami apšlakstykite paruoštu padažu ir pabarstykite sėklomis.