300 g midijų,
lydytas sūrelis,
200 ml grietinėlės,
kiaušinio trynys,
20 g sviesto,
3 skiltelės česnako,
šaukštas miltų,
100 g fermentinio sūrio,
druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Šaldytas midijas (be kiautų) atšildykite kambario temperatūroje. Perplaukite po tekančiu vandeniu. Midijas sudėkite į šaltą vandenį. Palaukite, kol vanduo užvirs, įberkite druskos, pipirų. Virkite ant silpnos ugnies 10-15 min. Lydytą sūrelį sutrinkite su grietinėle, tryniu, sviestu ir miltais.
Įspauskite česnaką. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Midijas sudėkite į gilią keptuvę ar kitokį kepimo indą, apipilkite padažu. Apiberkite tarkuotu fermentiniu sūriu. Indą pašaukite į 200 laipsnių orkaitę maždaug 30 min.