Marcipaniniai riestainiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Marcipaniniai riestainiai


INGREDIENTAI:

500 g sluoksniuotos tešlos,
200 g marcipanų masės,
1 kiaušinio.

G l a z ū r a i:
70 g miltinio cukraus,
2-3 šaukštų citrinų sulčių,
2 lašelių migdolų esencijos.


GAMINIMAS:

Šaldytą tešlą atšildykite ir iškočiokite 0,5 cm storio lakštais. Marcipanų masę iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus taip pat plonai, kaip ir tešlą. Tešlos paviršių aptepkite baltymo plakiniu, tuomet viršuje dėkite marcipanų lakštą. Viršų vėl aptepkite baltymu ir apdenkite antruoju tešlos lakštu. Iškočiokite paruošto sluoksniuočio 0,3 cm storio lakštą ir supjaustykite juostelėmis.

Kiekvieną juostelę susukite virvele. Iš virveklių formuokite riestainius ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiaušinio trynį praskieskite šlakeliu vandens ir aptepkite kiekvieną riestainį. Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 15-20 min. Iš miltinio cukraus, citrinų sulčių ir migdolų esencijos paruoškite glazūrą, ja aptepkite kiekvieną riestainį.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668