1 savojinio kopūsto gūžės,
500 g lašišų filė,
1 svogūno,
4 nubrauktų šaukštų ryžių,
1 šaukštelio Toskanos žolelių mišinio,
po žiupsnelį druskos,
šviežiai grūstų baltųjų pipirų.
P a d a ž u i:
1 saliero gumbelio,
1 morkos,
1 česnako skiltelės,
400 ml pomidorų tyrės arba 400 ml pomidorų, konservuotų savo sultyse,
50 ml karšto vandens,
po žiupsnelį druskos,
cukraus,
maltų pipirų,
1 lauro lapelio.
GAMINIMAS:
Kopūsto gūžę išskirstykite lapais, juos sudėkite 4 min. į karštą vandenį, kad suminkštėtų. Nuplautus ryžius užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 10 min., kad pabrinktų. Susmulkinkite žuvis ir svogūnus, į gautą mišinį sudėkite nusausintus ryžius, prieskonius ir viską gerai permaišykite.
Ant kiekvieno kopūsto lapo dėkite po porciją žuvų įdaro ir suformuokite balandėlius. Juos ištroškinkite nedideliame kiekyje vandens arba, geriausias būdas,-garuose. Padažas: supjaustykite plonomis juostelėmis salierą, smulkiai sutarkuokite morką, pertrinkite pomidorus (jei ėmėte ne tyrę). Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite salierus, morkas.
Po 5 min. supilkite pomidorų tyrę ir vandenį. Uždenkite ir 15 min. troškinkite. Įberkite pagal skonį prieskonių, įmaišykite spaudykle sutrėkštus česnakus, įmeskite lauro lapelį, 7 min. pakaitinkite ir nukaiskite. Ištroškintus balandėlius užpilkite paruoštu padažu ir patiekite.