4 plekšnių filė gabaliukų (po 200 g),
500 g bulvių,
100 g pievagrybių,
1 svogūno,
100 ml sauso baltojo vyno,
150 ml grietinėlės,
2 šaukštų aliejaus,
druskos,
pipirų.
Kvapiajam s v i e s t u i:
100 g sviesto,
4 konservuotų ančiuvių filė,
1 nedidelio svogūno,
po 2-3 šakeles petražolių,
krapų ir
kalendrų.
GAMINIMAS:
Kvapusis sviestas: svogūną perpjaukite į 4 dalis. Dėkite žalumynus ir svogūnus 4 min. į verdantį vandenį. Tada išgriebkite kiaurasamčiu ir perliekite šaltu vandeniu. Kruopščiai nusausinkite svogūnus ir žalumynus rankšluoščiu. Išplakite elektriniu plakikliu sviestą, svogūnus, ančiuvius ir žalumynus iki vienalytės masės.
Sudėkite į dubenį, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Nuskustas bulves stambiai supjaustykite ir išvirkite, nusunkite. Pievagrybius supjaustykite į 4 dalis. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Paruoštą žuvų filė ištrinkite druska ir pipirais.
Dėkite žuvis į kepimo formą, pateptą riebalais, apibarstykite smulkintais svogūnais. Kruopščiai išmaišykite vyną su grietinėle. Šį mišinį supilkite į formą su žuvimis, uždenkite folijos lakštu ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę 10 min. Ištraukite iš orkaitės ir palikite dar 5 minutes.
Apkepkite pievagrybius įkaitintame aliejuje 10 min. Į virtas bulves supilkite žuvų kepimo skystį, bulves sutrinkite į tyrę. Įdėkite grybus ir išmaišinkite. Tyrę ir žuvis dėkite į lėkštę. Kvapųjį sviestą ištirpinkite ir apliekite juo žuvis.