Menkė su daržovėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Menkė su daržovėmis


INGREDIENTAI:

1 menkės filė (su oda),
2 raudonų saldžiųjų paprikų,
2 geltonų saldžiųjų paprikų,
1 raudonojo svogūno,
2 krapų šakelių,
žiupsnelio maltų kmynų,
70 ml vyno acto, skaninto raudonėliais (jei tokio nėra, panaudokite šiek tiek džiovintų raudonėlių),
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto cukraus,
žiupsnelio džiovintų aitriųjų paprikų,
po žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų ir Kajeno pipirų,
0,25 šaukštelio valgomosios druskos.


GAMINIMAS:

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Paprikas iškepkite orkaitėje, suvyniokite į maistinę plėvelę, po 20 min. nulupkite jų odelę, o minkštimą supjaustykite ilgomis juostelėmis. Įkaitintame aliejuje (1 šaukšte) iki gelsvumo pakepinkite svogūnus, pabarstykite cukrumi, druska, Kajeno ir juodaisiais pipirais, sudėkite paprikos juosteles ir viską sumaišykite.

Supilkite actą ir kaitinkite, kol skystis išgaruos, tada įberkite kmynų miltelių, sudėkite smulkintus krapus. Menkę nuplaukite, nusausinkite, odelėje padarykite įpjovas. Žuvies gabalus ištrinkite mišiniu, paruoštu iš aštriųjų paprikų miltelių, druskos ir aliejaus. Įkaitinę aliejų, dėkite menkės gabalus oda žemyn, kepkite 5 min., apverskite ir pabaikite kepti. Žuvis patiekite su saldžiųjų paprikų padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668