1 karpio (apie 1 kg),
1 šaukšto sviesto,
0,5 stiklinės graikinių riešutų branduolių,
1 nedidelio granato,
2 svogūnų,
3 gvazdikėlių,
1/4 šaukštelio cinamono,
1-2 šaukštų miltų,
maltų raudonųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Karpį nuskuskite, išdorokite, gerai išplaukite, nusausinkite ir pasūdykite iš vidaus. Įdaras: granatą perpjaukite, išimkite sėklas. Svogūnus supjaustykite stambiais gabaliukais, dėkite į smulkintuvo indą kartu su graikiniais riešutais ir susmulkinkite. Į riešutų masę dėkite gvazdikėlių, cinamono ir raudonųjų pipirų.
Granatų sėklas sumaišykite su paruošta mase. Paruoštu faršu įdarykite karpį. Kepimo indą gausiai ištepkite riebalais, apibarstykite miltais. Į jį dėkite karpį, apibarstykite miltais ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 35-40 min. Kai žuvis paskrus, uodegą apvyniokite folija, patepta aliejumi.