600 g maltos kiaulienos,
1 svogūno,
1 morkos,
1,5 cm ilgio imbiero šaknies,
50 ml raudonojo vyno,
aliejaus,
800 g bulvių,
80 g sviesto,
1 stiklinės žaliųjų žirnelių (gali būti konservuoti),
100 g sūrio,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
pluoštelio krapų.
GAMINIMAS:
Įkaitinę šlakelį aliejaus, jame apkepinkite smulkintus svogūnus, sudėkite tarkuotus imbierus, morkas ir dar 3-4 min. kepkite. Sudėkite mėsą, maišydami 5-8 minutes pakepinkite, supilkite vyną, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir 30 min. troškinkite.
Nuskustas bulves išvirkite nedideliame kiekyje vandens, gerai nusunkite, pasūdykite, įdėkite 2/3 nurodyto kiekio sviesto ir sugrūskite-košė turi būti tiršta. Kepimo formą ištepkite aliejumi, joje tolygiai paskleiskite bulvių košės sluoksnį, ant jo išbarstykite pusę žirnelių.
Po to tolygiai paskleiskite mėsos mišinio sluoksnį, išbarstykite likusius žirnelius. Viršuje tolygiai paskleiskite likusią bulvių košę. Ją apibarstykite sūriu ir likusio sviesto držlelėmis, smulkintais krapais. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių maždaug 20 min., kol kepinys pasidengs rusva plutele.