125 ml alyvų aliejaus,
1 kg pomidorų,
2 svogūnų,
3 česnako skiltelių,
3 raudonųjų paprikų,
2 vidutinio dydžio baklažanų,
3 nedidelių cukinijų,
1 lauro lapo,
1 šaukštelio čiobrelių,
300 g kuskuso,
25 g sviesto,
100 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite pusę dalies aliejaus, sudėkite susmulkintus pomidorus, troškinkite 8-10 min., po to juos išimkite. Į keptuvę supilkite likusį aliejų ir pakepinkite susmulkintą svogūnus, česnakus, kol įgaus aukso spalvą, po to sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas ir kepkite 1-2 min.
Tuomet dėkite juostelėmis supjaustytą baklažaną, cukiniją, lauro lapą, įberkite prieskonių ir kepkite ant lengvos ugnies apie 12-15 min. Sudėkite pomidorus, čiobrelius. Dar troškinkite 7-8 min. Kol ruošite troškinį, išvirkite kuskuso košę, kaip nurodyta ant pakuotės. Į išvirtą košę įdėkite sviesto gabaliuką. Troškinį ir košę išdėliokite į lėkštes ir į stalą patiekite su grietinėle.