1 stiklinės kuskuso,
žiupsnelio maltų kmynų,
300 g smulkių pomidorų (vyšninių),
1 šaukųto balzaminio acto,
1 saldžiosios paprikos,
1 raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais,
0,5 citrinos tarkuoto žievelės geltonio,
pluoštelio kalendrų,
petražolių žalumos,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
0,5 gūžės lapinių salotų (geriau karpytų, tinka ir gražgarstės),
mėgstamo salotų padažo.
GAMINIMAS:
Pomidorus perpjaukite per pusę, patepkite actu ir sudėkite į kepimo skardą. Ten pat sudėkite papriką ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite maždaug 30 min. Kuskusą pabarstykite druska, kmynais ir užpilkite karštu vandeniu, kad išbrinktų. Papriką šiek tiek ataušinkite.
Nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais. Į serviravimo indą dėkite suplėšytus salotų lapelius, juos sumaišykite su kuskusu, paprika, svogūnų pusžiedžiais. Pabarstykite smulkintais žalumynais, citrinos žievelėmis. Viršuje išdėliokite pomidorų puseles, pabarstykite druska, pipirais. Šalia patiekite mėgstamo salotų padažo.