1 stiklinės raudonųjų pupelių,
1 kiaušinio,
1 šalotės svogūno,
2 marinuotų aštriųjų paprikų,
po pluoštelį petražolių,
kalendrų žalumos,
20 g kietojo sūrio,
1,5 šaukšto acto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
po žiupsnelį šviežiai grūstų pipirų,
valgomosios jūros druskos.
GAMINIMAS:
Pupeles iš vakaro užpilkite vandeniu, kad išmirktų, kitą dieną išvirkite. Virimo pabaigoje pasūdykite. Užvirinkite 500 ml vandens, įpilkite 1 šaukštą acto, o ugnį sumažinkite iki minimumo. Pradaužkite kiaušinį ir atsargiai suleiskite į vos verdantį parūgštintą vandenį.
Baltymą šaukštu atsargiai uždėkite ant trynio. Virkite maždaug 2 min. Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais žiedeliais. Susmulkinkite marinuotas paprikas, žalumynus. Sumaišykite pupeles, svogūnus, paprikas, žalumynus, aliejų, šlakelį acto, žiupsnelį pipirų.
Salotas sudėkite į serviravimo lėkštę, pabarstykite plonomis sūrio drožlėmis, viršuje padėkite kiaurasamčiu iš vandens išimtą kiaušinį "su marškinėliais".