8 kiaušinių,
500 g virto kumpio (pjaustyto plonais griežinėliais),
200 g varškės,
8 šaukštų grietinės,
4 šaukštų majonezo,
0,5 šaukšto garstyčių,
druskos,
pipirų,
salotų lapų,
gabaliuko fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite išilgai. Išimkite trynius ir juos sutrinkite su varške. Įdėkite grietinės, garstyčių, įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite su 200 g smulkinto kumpio.
Paruoštos masės pripildykite kiaušinių baltymų puseles, apliekite majonezu. Įdarytus kiaušinius dėkite į salotų lapais išklotą lėkštę. Iš likusio kumpio padarykite bures, persmeikite mediniais smeigtukais ir įsmeikite į kiaušinius, viršuje iš fermentinio sūrio padarykite vėliavėles.