Kepenėlių salotos su uogų padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepenėlių salotos su uogų padažu


INGREDIENTAI:

480 g paukštienos kepenėlių,
po 50 g uogų (raudonųjų serbentų, aviečių, gervuogių, mėlynųjų bei žaliųjų vynuogių),
po 2 šaukštus sviesto ir
aliejaus,
po žiupsnelį druskos,
šviežiai maltų baltųjų pipirų,
7-10 šviežių šalavijų lapelių,
100 g brendžio,
2 šaukštų skysto medaus,
150 g vynuoginių pomidorų,
2-4 šviežių bazilikų.


GAMINIMAS:

Kepenėles nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 1 cm storio gabalėliais. Uogas pertrinkite, nuplaukite ir nusausinkite. Sviestą ir aliejų įkaitinkite keptuvėje, sumeskite šalavijų lapelius, trumpai pakepinkite ir išimkite. Į keptuvėje likusį karštą riebalų mišinį sudėkite kepenėles ir kepkite ant silpnos ugnies maždaug po 3 minutes iš abiejų pusių.

Pasūdykite, pabarstykite pipirais, tuomet perkelkite į kitą indą ir uždenkite. Į švarią keptuvę sudėkite visas uogas (prieš tai vynuoges perpjaukite ir išimkite kauliukus), supilkite brendį ir uždekite. Įmaišykite medų, trumpai pakaitinkite ir nukaiskite.

Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Į plokščias lėkštes padalykite kepenėles, pomidorus, šalavijų lapelius, pabarstykite smulkintus bazilikų lapeliais. Kiekvieną porciją apliekite uogų padažu. Patiekite su skrudintomis prancūziško batono riekelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668