2 šaukštai aliejaus,
2 svogūnai,
4 česnakų skiltelės,
2 šaukšteliai maltų kmynų,
šaukštelis saldžiųjų paprikų miltelių,
šaukštas pomidorų pastos,
šaukštelis maltų kalendrų,
nedidelė skardinė (400 g) savo sultyse konservuotų pomidorų,
nedidelė skardinė (400 g) konservuotų raudonųjų pupelių,
1 l tirpaus daržovių sultinio.
Avokadų m a s e i:
2 avokadai,
raudonasis svogūnas,
aitriųjų paprikų ankštis (žalios spalvos),
vienos citrinos sultys,
šaukštas smulkintų petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnakus sugrūsti. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite, kol suminkštės. Nenukėlus nuo ugnies supilkite sultinį, sukrėskite pomidorus su visomis sultimis, sudėkite nusunktas pupeles, pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir ant mažos ugnies virkite 20 minučių.
Paruoškite avokadų masę: avokadus, išėmus kauliukus, supjaustykite nedideliais kubeliais, paprikas ir svogūnus smulkiai sukapokite, išspauskite citrinų sultis. Viską sumaišykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Praaušusią sriubą sutrinkite maišikliu, paskui dar kartą užvirinkite. Išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną įdėkite po šaukštą avokadų masės.