6 stiklinės susmulkintų grybų (tokių, kuriuos galima kepti neapvirtus),
500 ml grietinėlės (nebūtinai labai riebios),
2 svogūnai (150 g),
2 šaukštai aliejaus,
3 šaukštai miltų,
100 g minkšto sūrelio ("Panemunės pievų", "Bonjour" ar pan.),
druskos,
baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Tefloninę keptuvę praskalaukite šaltu vandeniu, sudėkite nuvalytus ir susmulkintus grybus ir uždengtus troškinti, kol išsiskirs sulčių. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite susmulkintus svogūnus. Paskui juos sudėkite į grybus, viską apibarstykite miltais ir gerai išmaišykite.
Supilkite pieną arba grietinėlę, kaitinkite, kol užvirs, tada po šaukštą sudėkite sūrį. Uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 min. Jei reikia, gatavą troškinį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir patiekite. Geriausias garnyras-virtos arba keptos bulvės.