600 g nedidelių bulvyčių,
300 g šviežių arba šaldytų špinatų,
česnako skiltelė,
šaukštelis sviesto,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas cukraus,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
200 g grybų (lepšių, baravykų, rudmėsių, t.y. tokių, kurių nereikia apvirti),
šaukštas sviesto,
pusė stiklinės grietinėlės,
šaukštas krakmolo,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Bulves su lupenomis virkite 15 min. Šiek tiek praaušusias nulupkite. Keptuvėje įkaitintame svieste patroškinkite sugrūstus česnakus ir juostelėmis supjaustytus špinatus (apie 5 min.). Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite bulves, kol gražiai apskrus.
Baigiant kepti apibarstykite cukrumi ir džiūvėsėliais. Paruoškite padažą: plonais griežinėliais supjaustytus grybus pakepinkite svieste. Krakmolą išmaišykite su keliais šaukštais grietinėlės. Likusią grietinėlę užvirinkite, supilkite grybus su visu skysčiu.
Įberkite žiupsnelį druskos ir dar kartą užvirinkite. Galiausiai supilkite krakmolą, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Į lėkštę pirmiausia sudėkite troškintus špinatus, ant jų-bulves ir užpilkite padažu.