Keptos bulvės su grybų padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptos bulvės su grybų padažu


INGREDIENTAI:

600 g nedidelių bulvyčių,
300 g šviežių arba šaldytų špinatų,
česnako skiltelė,
šaukštelis sviesto,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas cukraus,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų.

P a d a ž u i:
200 g grybų (lepšių, baravykų, rudmėsių, t.y. tokių, kurių nereikia apvirti),
šaukštas sviesto,
pusė stiklinės grietinėlės,
šaukštas krakmolo,
žiupsnelis druskos.


GAMINIMAS:

Bulves su lupenomis virkite 15 min. Šiek tiek praaušusias nulupkite. Keptuvėje įkaitintame svieste patroškinkite sugrūstus česnakus ir juostelėmis supjaustytus špinatus (apie 5 min.). Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite bulves, kol gražiai apskrus.

Baigiant kepti apibarstykite cukrumi ir džiūvėsėliais. Paruoškite padažą: plonais griežinėliais supjaustytus grybus pakepinkite svieste. Krakmolą išmaišykite su keliais šaukštais grietinėlės. Likusią grietinėlę užvirinkite, supilkite grybus su visu skysčiu.

Įberkite žiupsnelį druskos ir dar kartą užvirinkite. Galiausiai supilkite krakmolą, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Į lėkštę pirmiausia sudėkite troškintus špinatus, ant jų-bulves ir užpilkite padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668