200 g virtų pupelių,
200 g konservuotų avinžirnių,
160 g fetos sūrio.
P a d a ž u i:
120 g džiovintų pomidorų aliejuje,
160 g raudonų keptų paprikų (aliejuje),
1 skiltelės česnako,
1 šaukšto balto vyno acto,
žiupsnelio maltų rūkytų paprikų miltelių,
kajeno pipiro miltelių,
druskos,
šviežio kapoto baziliko,
krapų.
GAMINIMAS:
Padažui džiovintus pomidorus, paprikas, česnaką ir actą susmulkinkite plakikliu arba trintuve. Suberkite kapotas prieskonines žoles, pasūdykite ir viską išmaišykite. Jeigu padažas atrodo per tirštas, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
Išmaišykite. Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje. Pupeles ir avinžirnius bei kubeliais pjaustytą fetos sūrį suberkite į salotinę, supilkite padažą, gerai išmaišykite.