0,5 l pieno,
5 kiaušiniai,
svogūnas,
šaukštas cukraus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kvietinių miltų,
0,5 kg maltos kiaulienos.
GAMINIMAS:
Iškepkite paprastus plonus blynelius-iš miltų, pieno, 3 kiaušinių, įbėrę cukraus bei druskos, - ir perpjaukite pusiau. Paruoškite mėsos įdarą: sutarkuokite svogūną, sumaišykite su malta kiauliena, įberkite druskos ir pipirų. Atskirame dubenėlyje išplakite 2 kiaušinius.
Ant perpjauto blynelio plonu sluoksniu dėkite įdaro taip, kad trečdalis jo-vienas "trikampiukas"- liktų "laisvas". Pirmiausia užlenkite įdaru nepateptą "trikampį", tada blyną sulenkite pusiau. Turi išeiti trikampis vokelis. Kiekvieną "vokelį" suvilgykite kiaušinių plakinyje ir kepkite po 4-5 minutes iš abiejų pusių ant mažos ugnies.