Pakelio makaronų "Cannelloni",
200 g šaldytų smulkintų špinatų,
300 g vištienos faršo,
2 šaukštų grietinės,
druskos,
pipirų,
malto muskatų riešuto,
1 šaukšto sviesto,
100-200 g fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Faršą pakepinkite svieste, pagardinkite prieskoniais. Atšildytus špinatus sumaišykite kartu su vištiena, įdėkite grietinės ir viską dar šiek tiek pakeoinkite. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nusunkite. Į kiekvieną išvirtą makaroną dėkite vištienos įdaro, tik ne per daug, kad nesuplyštų.
Įdarytus makaronus dėkite į riebalais pateptą kepimo indą, gausiai apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite 250 laipsnių orkaitėje apie 5-7 minutes, kol gražiai apskrus. Makaronų galite ir nevirti. Prikimštus makaronus sudėkite į kepimo indą ir užpilkite pieno, kiaušinių ir tarkuoto sūrio padažu. Padažo nepagailėkite. Tada reikės kepti apie 30-40 minučių.