(2 porcijoms)
2 vidutinio dydžio ropinių kopūstų,
1 šaukšto sviesto,
100 g saliamio dešros ar virto kumpio,
2 šaukštų grietinės,
100 g griežinėliais pjaustyto fermentinio sūrio,
1-2 kiaušinių,
2-3 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Nuluptus ropinius kopūstus perpjaukite į 4 dalis ir maždaug 20 min. virkite pasūdytame vandenyje. Tuo metu plokščią apkepo indą iškepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Atvėsusius ropinius kopūstus supjaustykite griežinėliais. Pusę jų paskleiskite indo dugne, užklokite dešros arba kumpio bei sūrio griežiniais.
Ant viršaus uždėkite antrą ropinių kopūstų sluoksnį. Kiaušinius išplakite su grietine, užpilkite ant ropinių kopūstų, viską gausiai apibarstykite džiūvėsėliais, uždėkite kelis sviesto gabalėlius. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 min.