2 stiklinių avižinių dribsnių,
450 g jautienos,
1 paprikos,
1 šaukšto pomidorų tyrės,
30 g saulėje džiovintų pomidorų,
2 kiaušinių,
80 g tarkuoto sūrio,
1-2 svogūnų,
0,5 šaukšto alyvuogių aliejaus,
šviežių pomidorų,
stiklinės vandens,
pipirų,
druskos,
kalendros,
rozmarinų šakelių.
GAMINIMAS:
Drinsnius užpilkite šaltu vandeniu ir palikite, kad išbrinktų. Paprikas supjaustykite stambiais kubeliais, saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite. Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje kartu su mėsa, paprikomis ir saulėje džiovintais pomidorais.
Įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. Dribsnius sumaišykite su sūriu ir plaktais kiaušiniais. Kepimo skardą ištepkite riebalais ir sudėkite pusę dribsnių, ant viršaus sukrėskite paruoštą mėsos masę, o ant viršaus vėl dribsnių. Kepkite orkaitėje arba krosnyje 30 min. Iškeptą apkepą supjaustykite, sudėkite į lėkštę ir patiekite su raugintais agurkais arba kopūstais.