(4 porcijoms)
4 nedidelių moliūgėlių,
40 g sviesto,
100 g rūkyto kiaulienos kumpio,
1 nedidelio svogūno,
1 šaukštelio garstyčių grūdelių,
50 g graikinių riešutų,
2 šaukštų džiūvėsėlių,
75 g fermentinio sūrio,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Moliūgus perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite sėklas. Sudėkite ant skardos perpjauta puse į apačią, ant viršaus dėkite po šaukštelį sviesto, uždenkite folija ir įkaitinus orkaitę iki 190 laipsnių kepkite apie 25 min. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, apkepinkite susmulkintą svogūną, kol suminkštės ir paskrudinkite kubeliais supjaustytą kumpį.
Viską sudėkite į dubenėlį, suberkite garstyčias, graikinius riešutus, įberkite džiūvėsių, tarkuoto sūrio ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Gautą masę sudėkite į moliūgų puseles, jas dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. (neuždengus folija).