(4 porcijoms)
800 g grybų,
400 g brokolių,
2 svogūnų,
2 šaukštų aliejaus,
4 šaukštų grietinės,
2 šaukštų saulėgrąžų branduolių,
1 šaukšto šviežių kapotų krapų,
pagal skonį druskos.
GAMINIMAS:
Grybus supjaustykite gabaliukais, svogūnus-pusžiedžiais, pakepinkite aliejuje, pasūdykite, įdėkite grietinės ir patroškinkite 15 min. Žiedynais išskirstykite brokolius 5 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, išverskite į kiaurasamtį. Saulėgrąžų branduolius paskrudinkite keptuvėje be riebalų.
Į sviestu išteptą apkepo formą sluoksniuokite grybus ir brokolius, viršų apdėliokite sviesto gabaliukais ir apibarstykite saulėgrąžomis. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol viršuje susidarys auksaspalvė plutelė. Patiekiant apibarstykite kapotais krapais.