425 ml pomidorų tyrės (pomidorų savo sultyse),
300 g kiaulienos filė,
3 pomidorų,
3-4 vidutinių svogūnų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
daržovių sultinio,
1 šaukštelio prieskonių mėsai,
1 žaliosios paprikos,
2 šaukštų pomidorų pastos,
2-3 skiltelių česnako,
1 šaukštelio mėgstamų aštrių prieskonių,
1 aitriosios paprikos,
juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus,
125 g mocarelos sūrio,
baziliko lapelių.
GAMINIMAS:
Susmulkinite svogūnus, stambiais kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką, sudėkite pjaustytą kubeliais kiaulieną, maišant kepinkite, kol mėsa pakeis spalvą.
Aitriosios paprikos ankštį subadykite ir įmeskite į mėsą. Kai mėsa iškeps, supilkite pomidorų tyrę, įmaišykite paprikas ir pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir baziliko lapeliais. Uždenkite ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 15 min. Tiekite su baltos duonos rieke.