200 g virtų ryžių,
250 g morkų,
200 ml daržovių sultinio,
150 g šaldytų žirnelių (šviežių),
1 svogūno,
100 g pomidorų,
1 aitriosios paprikos,
1-2 šaukštų aliejaus,
250 g maltos mėsos,
1 šaukštelio kario,
40 g anakardžių riešutų,
druskos,
pipirų,
1/2 šaukštelio smulkintų laišinių česnakų.
GAMINIMAS:
Pomidorus nulupkite ir supjaustykite. Morkas sutarkuokite. Svogūnus supjaustykite ir pakepinkite aliejuje kartu su mėsa. Aitriąją papriką supjaustykite (sėklas palikite). Ryžius 2 valandas pamirkykite vandenyje.
Viską dėkite į puodą, užpilkite daržovių sultiniu, pasūdykite ir užbarstykite pipirų. Viską išmaišykite ir troškinkite 45 min. Į troškinimo pabaigą suberkite riešutus, karį ir smulkintus laiškinius česnakus. Šį troškinį galima konservuoti ir laikyti žiemai.