(2 asmenims)
600 g g vištienos (gali būti šlaunelė, blauzdelė ir dalis krūtinėlės),
150 g pievagrybių,
300 g moliūgo,
šaukštas sviesto,
skiltelė česnako,
po 100 ml sauso vyno ir
natūralaus daržovių sultinio,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
čiobrelių,
šaukštas medaus,
kelios šakelės petražolių.
GAMINIMAS:
Vištieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, didesnes dalis susmulkinkite. Visus vištos gabalėlius pagal skonį pasūdykite, apibartstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, čiobreliais ir gerai įtrinkite. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, kotelius nuvalykite ir supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, kol dailiai pagels, tada sumeskite moliūgų gabalėlius ir pievagrybių griežinėlius, supilkite vyną, medų, sultinį, sudėkite vištienos gabaliukus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min. Tiekite su mėgstamu garnyru.