250 g kauliukų,
100 g mėsos,
50 g virto kumpio,
2-3 dešrelės,
2-3 inkstai,
nedidelis svogūnas,
2 vidutinio dydžio rauginti agurkai,
20 g kaparėlių,
5-7 juodosios alyvuogės,
2-5 žaliosios alyvuogės,
2 šaukštai trintų pomidorų,
šaukštas sviesto,
2-3 šaukštai grietinės,
1/5 citrinos,
lauro lapelis,
druskos,
keli juodieji pipirai,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Iš kauliukų išvirkite sultinį. Svogūną supjaustykite, apkepinkite svieste, sudėkite trintus pomidorus ir toliau kaitinkite 5-8 min. Į verdantį sultinį sudėkite apkepintus svogūnus, kubeliais supjaustytus raugintus agurkus, susmulkintus kaparėlius, žalias alyvuoges, taip pat mėsos produktus bei prieskonius ir virkite 5-10 min.
Baigiant virti, įdėkite grietinės. Į lėkštę su sriuba įberkite juodųjų alyvuogių, gabalėlį citrinos ir žalumynų.