1,2 kg lengvai apvirtų žiedinių kopūstų,
morkų,
griežčių,
baltųjų gūžinių kopūstų ir
šviežių cukinijų.
A p k e p t i:
600 ml pieno,
30 g kvietinių miltų,
30 g sviesto,
200 g lydyto rūkyto sūrio,
50 g sūrio (užberti),
traškių rūkytos kiaulienos gabaliukų (patiekti).
GAMINIMAS:
Paruoškite baltąjį padažą: puodo dugne išlydykite sviestą, pridėkite miltų, supilkite pieną. Plakdami virkite kelias minutes (temperatūra žema) ir įmaišykite lydytą sūrį. Nulupkite daržoves ir susmulkinkite.
Išvirkite, kad būtų traškios, kartu su cukinijomis dėkite į formą ir užpilkite padažo. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol dailiai pagels. Patiekite su kepta rūkyta mėsa, šviežių pomidorų salotomis ir rugine duonele.