600 g virtų luptų burokėlių,
2 laiškinių česnakų,
pagal skonį druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
2 šaukštų baltojo vyno acto,
2 šaukštų graikinių riešutų ar vynuogių kauliukų aliejaus,
4 šaukštų alyvų aliejaus,
1 šaukštelio skysto medaus,
1 šaukštelio garstyčių,
50 g rūkytų lašinukų,
1 pluoštelio smulkių svogūnų laiškų,
2 šaukštų kapotų lazdynų riešutų,
50 g kieto fermentinio sūrio (galima tarkuoto "Džiugo")
GAMINIMAS:
Burokėlius supjaustykite labai plonais griežinėliais, išdėliokite lėkštėse, apibarstykite druska, pipirais bei smulkiai kapotais laiškiniais česnakais. Actą suplakite su abiejų rūšių aliejumi, medumi, garstyčiomis, pagardinkite druska, pipirais ir užpilkite burokėlius.
Labai plonomis juostelėmis supjaustytus lašinukus pagruzdinkite keptuvėje be riebalų, kad būtų traškūs. Burokėlius apibarstykite gruzdintais lašinukais, smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, kapotais riešutais, tarkuotu fermentiniu sūriu.