9 lazanijos lakštai,
baklažanas,
agurotis,
svogūnas,
saldžioji paprika,
2 pomidorai,
200 g grybų,
3 česnako skiltelės,
2 l pomidorų pastos,
aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
150 g kietojo sūrio.
GAMINIMAS:
Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus truputį pakepinkite su aliejumi, ten pat suberkite kitas daržoves ir grybus. Troškinkite 10 minučių. Pomidorų pastą atskieskite nedideliu kiekiu vandens ir supilkite į daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite dar 5 minutes, tada nukaiskite ir atvėsinkite.
Naudokite lazanijos lakštus, kurių nereikia virti. Ant kepimo formos dugno dėkite 3 lakštus. Užpilkite 1/3 daržovių. Sutarkuokite sūrį ir 1/3 jo užberkite ant daržovių. Taip sluoksniuokite 3 kartus. Viršutinis turi būti sūrio sluoksnis. Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 30-40 minučių.