3 didesnių citrinų,
1 skiltelės česnako,
2,5 cm imbiero šaknies,
2 šaukštelių medaus,
1 šaukštelio cukraus,
4 šaukštų alyvų aliejaus,
1 raudonosios paprikos,
400 g šparaginių pupelių,
1/2 Savojos kopūsto (tinka ir kitokie kopūstai),
1 nevirto burokėlio,
1 nedidelio agurko,
1 morkos,
100 g riešutų.
GAMINIMAS:
Nutarkuokite citrinų žievelę ir išspauskite sultis. Į nedidelį puodą supilkite citrinų sultis, dėkite tarkuotą citrinos žievelę, smulkintą česnaką, smulkiai supjaustytą imbiero šaknį, medų, cukrų ir pavirkite 4-5 min. - turi išgaruoti pusė skysčio. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite alyvų aliejų ir gerai išmaišykite.
Šparagines pupeles išvirkite. Savojos ar kito kopūsto lapus supjaustykite juostelėmis. Burokėlį, agurką ir morką supjaustykite šiaudeliais. Viską sudėkite į dubenį, užpilkite imbieriniu užpilu ir gerai išmaišykite. Ant viršaus užberkite smulkintų ir keptuvėje be aliejaus paskrudintų riešutų.