1/8 l raudonojo vyno,
5 šaukštų apelsinų sulčių,
1 pakelio vanilinio cukraus,
100 g juodojo šokolado,
200 g sviesto arba margarino,
200 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
4 kiaušinių,
250 g miltų,
3-4 šaukštų kakavos miltelių,
1,5 pakelio kepimo miltelių,
200 g migdolų,
50 g džiovintų vyšnių,
50 g pistacijų.
G l a j u i:
2-3 šaukštų citrinos sulčių,
200 g miltinio cukraus,
2-3 šaukštų balto romo.
P a p u o š i m u i:
spalvotų saldainiukų.
GAMINIMAS:
Migdolus sumalkite, paskrudinkite keptuvėje. Sviestą išsukite su miltiniu cukrumi, vaniliniu cukrumi, kakavos milteliais ir žiupsneliu druskos. Maišant po vieną įmuškite kiaušinius. Į masę supilkite apelsinų sultis, raudonąjį vyną ir išmaišykite.
Suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius, paskrudintus migdolus, džiovintus vyšnias, pistacijas ir gerai išsukite, kad neliktų gumuliukų. Šokoladą sutrupinkite, suberkite į tešlą ir dar kartą išmaišykite . Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kekso formą.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 60 min. Tortą atvėsinkite ir išimkite iš formos. Glajui skirtą cukrų sumaišykite su 30 ml karšto vandens, romu ir citrinos sultimis ir apipilkite keksą. Papuoškite spalvotais saldainiukais.