(4 porcijoms)
T e š l a i:
1,5 stiklinės miltų,
3 šaukštų grietinės,
230 g sviesto,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
po žiupsnelį cukraus,
druskos.
Į d a r u i:
800 g miško grybų (ar pievagrybių),
1 didelio svogūno,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
2 pomidorų,
2 kiaušinių,
2/3 stiklinės grietinės,
150 g tarkuoto "Džiugo" sūrio,
2 šaukštų smulkintų žalumynų (petražolių, bazilikų).
GAMINIMAS:
Nuvalytus grybus, nuluptą svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje ir pabarstykite druska. Paruoškite tešlą: minkštą sviestą ištrinkite su grietine, žiupsneliu druskos bei cukraus, suberkite miltų bei kepimo miltelių mišinį ir suminkykite tešlą. Iškočiokite tešlos paplotį ir dėkite į sviestu išteptą kepimo skardą padarykite aukštesnius kraštelius.
Ant papločio paskleiskite įdarą, apibarstykite žalumynais, išdėliokite pomidorų griežinėlius. Ant viršaus užliekite kiaušinių bei grietinės plakinį, apibarstykite sūriu ir įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite maždaug 40 min. Iškepusią picą dėkite į plokščią lėkštę ir supjaustykite porcijomis.