Didesnio karpio,
aliejaus kepimui.
P a d a ž u i:
3 šaukštų sojų padažo,
pagal skonį druskos,
cukraus,
1 šaukštelio kukurūzų krakmolo,
200 ml sultinio,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų baltojo vyno.
Į d a r u i:
200 g kiaulienos,
šiek tiek imbiero,
1 svogūno,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Nupjaukite žuvies galvą ir neperpjaudami pilvo išimkite vidurius. Išdarinėtą žuvį nuplaukite ir nusausinkite. Įdaras: sumalkite kiaulieną, į šaršą sudėkite kitus įdarui skirtus produktus, gerai išmaišykite ir prikimškite žuvį. Po to ją pasūdykite ir kepkite iš abiejų pusių aliejuje, kol suminkštės.
Padažas: į keptuvę įpilkite aliejaus, po truputį supilkite sojų padažą, sultinį, vyną, suberkite druską, cukrų ir išmaišykite. Užvirinkite ir sutirštinkite šaltame vandenyje išmaišytu krakmolu. Žuvį padėkite ant lėkštės ir užpilkite padažu.