2 šaukštų smulkintų petražolių,
1 pakelio šaldytos tešlos,
800 g kiaulienos pjausnių,
1-2 šaukštų aliejaus,
5 šaukštų lydyto sviesto,
1 apelsinon sulčių,
5 cm imbiero šaknies,
2 svogūnų,
4 šaukštų grietinės,
300 g šaldytų žirnelių,
200 g šaldytų mažų morkyčių,
1-2 šaukšto smulkintų žalumynų.
GAMINIMAS:
Petražoles nuplaukite ir susmulkinkite. Apelsiną perpjaukite pusiau, nutarkuokite vienos puselės žievelę, po to iš abiejų išspauskite sultis. Jas sumaišykite su petražolėmis ir sviestu smulkintų imbieru, pagardinkite druska, pipirais. Mėsą supjaustykite griežinėliais. Ją pabarstykite druska, pipirais, įtrinkite petražolių ir sviesto mišiniu ir marinuokite apie 30 min.
Mėsą kartu su supjaustytais svogūnais apkepkite aliejuje, paskaninkite prieskoniais. Šaldytas daržoves atšildykite ir pakepkite kartu su grietine. Tešlą atšildykite, padalykite į dvi dalis. Ant pusės tešlos dėkite mėsos gabaliukus, ant viršaus-daržoves ir ant viršaus uždėkite likusią tešlos dalį.
Tešlos kraštus suimkite ir supjaustykite. Pyragą patepkite plaktu tryniu ir dėkite į iš anksto iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių karštį sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 25 minutes.