150 g skysto medaus,
150 g cukraus,
150 g sviesto.
3 kiaušinių,
500 g miltų,
3-4 šaukštelių kakavos miltelių,
2 šaukštelių malto cinamono,
1 šaukštelio malto imbiero,
1 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
P a p u o š i m u i:
500 g miltinio cukraus,
1 kiaušinio baltymo,
kelių lašų citrinos sulčių,
spalvotų saldainių,
karoliukų,
cukraus žvaigždučių,
kokoso drožlių,
migdolų.
GAMINIMAS:
Pasigaminti kalėdinį namuką nėra labai sudėtinga. Svarbiausia paruoškite imbierinę tešlą ir iškepkite visas namui reikalingas detales-namo sienas, namo sienose nepamirškite angų durims ir langams, langines, duris, namo pagrindą. Visas detales kruopščiai nusipieškite ant sviestinio popieriaus ir išsikirpkite.
Tešla: užkaitinkite medų su prieskoniais, išmaišykite ir ataušinkite. Išsukite sviestą su cukrumi. Įmaišykite kiaušinius. Sumaišykite medaus sirupą, sviestą su cukrumi, kiaušiniais ir persijotus miltus su kepimo milteliais. Jei sviestas imtų stingti, įpilkite truputį miltų.
Gerai išmaišykite. Atšaldykite tešlą šaldytuve 2-4 val. Išsikirpkite visas namo detales iš sviestinio popieriaus. Ant jo iškočiokite imbierinę tešlą. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Glajų paruoškite iš plakto baltymo, miltinio cukraus ir citrinos sulčių.
Galite glajų padalyti į kelias dalis ir įmaišyti maistinių dažų. Visas namo detales suklijuokite su glajumi. Papuoškite spalvotais saldainiais, karoliukais, drožlėmis, pabarstukais.