(6 porcijoms)
150 g uogų (juodųjų vynuogių arba aviečių),
100 g cukraus,
300 g juodojo šokolado gabaliukų,
50 g sviesto arba margarino.
P a p u o š i m u i:
200 g tamsaus šokolado,
200 g lazdynų riešutų.
GAMINIMAS:
Lazdynų riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, nuvalykite luobeles ir smulkiai sukapokite. Uogas nuplaukite, sudėkite į puodą kartu su cukrumi ir apie 5 min. pavirkite. Šokolado gabaliukus sudėkite į dubenį. Uogas ištrinkite per sietelį ant šokolado.
Dėkite sviestą arba margariną ir maišykite, kol masė taps vientisa. Iš gautos masės suformuokite rutuliukus ir padėkite į šaldytuvą. Papuoškite skirtą šokoladą ištirpinkite į karštą vandenį įstatytame inde. Į jį merkite atvėsusius rutuliukus ir apvoliokite kapotose riešutuose.