400 g miltų,
100 g cukraus,
200 g sviesto,
50 g aguonų,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
1 pakelio vanilinio cukraus,
500 g spanguolių uogienės,
3-4 šaukštų krakmolo,
migdolų.
GAMINIMAS:
Tešla: ištrinkite sviestą su cukrumi, įberkite druskos ir kardamono, įmuškite kiaušinį, išmaišykite iki vientisos masės. Berkite miltus ir išminkykite tešlą. Formeles patepkite riebalais. Tešlą iškočiokite, dėkite į kiekvieną formelę, subadykite šakute. Pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 10-12 min.
Uogienę išsukite su krakmolu. Į apkepusius krepšelius dėkite paruošto įdaro ir pašaukite atgal į orkaitę. Kepkite 20 min. Ant iškepusių krepšelių apibarstykite migdolų, atvėsinkite ir palaikykite valandą šaldytuve.