(4 porcijoms)
4 pjausnių nugarinės su kauliuku (po 125 g),
po žiupsnelį druskos,
pipirų,
2 šaukštų miltų,
2 česnako skiltelių,
2 citrinų,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
4 pomidorų,
125 g baltojo desertinio vyno,
150 ml mėsos sultinio,
30 g sviesto,
žiupsnelio džiovintų raudonėlių,
pomidorų papuošimui.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, patrinkite druska, pipirais ir pavoliokite miltuose. Česnaką smulkiai sukapokite, citrinas nuplaukite, nusausinkite. Nutarkuokite vienos citrinos žievelę, pačią citriną perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Aitriąją citriną suraikykite griežinėliais.
Česnakus pakepinkite aliejuje ir išimkite iš keptuvės. Į karštą aliejų sudėkite muštinius. Kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies po 4 min. iš kiekvienos pusės. Iškepusious išimkite iš keptuvės ir laikykite šiltai. Keptuvėje esančius riebalus nupilkite į mažą keptuvėlę, o likusį skystį supilkite vyną, sultinį, citrinos sultis.
Įdėkite tarluotą citrinos žievelę, užvirinkite ir dar šiek tiek pavirinkite ant minimalios ugnies. Pagardinkite sviestu, raudonėliais. Mažojoje keptuvėje greitai apkepinkite citrinos griežinėlius ir pomidorų puseles. Juos išdėliokite pašildytose lėkštėse šalia muštinių ir apliekite padažu.