Keptas kumpis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptas kumpis


INGREDIENTAI:

2,5 kg kumpio be kaulo (kiaulienos),
druskos,
juodųjų pipirų,
kvepančiųjų pipirų,
kalendros grūdelių,
gvazdikėlių,
lauro lapų,
4 skiltelių česnako,
rozmarinų,
3-4 šaukštų medaus,
aliejaus kepimui,
stiklinės baltojo sauso vyno.


GAMINIMAS:

Česnaką išspauskite, laurų lapus susmulkinkite, pipirus ir kalendros grūdelius sugrūskite grūstuvėje. Viską sumaišykite su druska ir medumi, šiuo mišiniu įtrinkite mėsą. Palaikykite šaldytuve mažiausiai 12 val., kad pasimarinuotų.

Po to apkepkite mėsą keptuvėje įkaitintame aliejuje iš visų pusių, perdėkite į kepimo indą, įpilkite vyno ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 2 val. palaistydami kumpį padažu. Iškepusį papuoškite gvazdikėliais. Kumpį galite kepti folijoje ar kepimo rankovėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668