2,5 kg kumpio be kaulo (kiaulienos),
druskos,
juodųjų pipirų,
kvepančiųjų pipirų,
kalendros grūdelių,
gvazdikėlių,
lauro lapų,
4 skiltelių česnako,
rozmarinų,
3-4 šaukštų medaus,
aliejaus kepimui,
stiklinės baltojo sauso vyno.
GAMINIMAS:
Česnaką išspauskite, laurų lapus susmulkinkite, pipirus ir kalendros grūdelius sugrūskite grūstuvėje. Viską sumaišykite su druska ir medumi, šiuo mišiniu įtrinkite mėsą. Palaikykite šaldytuve mažiausiai 12 val., kad pasimarinuotų.
Po to apkepkite mėsą keptuvėje įkaitintame aliejuje iš visų pusių, perdėkite į kepimo indą, įpilkite vyno ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 2 val. palaistydami kumpį padažu. Iškepusį papuoškite gvazdikėliais. Kumpį galite kepti folijoje ar kepimo rankovėje.